Årets belysningsbutik 2015

Lystorvet kåret som Årets Belysningsbutik 2015

God service er en god forretning

Lystovet på Frederiksbjerg er kåret som Årets Belysnings Butik 2015, og det er ikke uden grund, at medlemmerne af Dansk Belysning netop har valgt Lystovet, som deres bud på en butik der gør en forskel.

Det er 5 år siden at Hanne Purup åbnede sin egen belysningsbutik i Aarhus, og for godt et halvt år siden trådte hun så ud af et fast kædesamarbejde. Tiden uden for kæden har vist at det er muligt at stå på egne ben, og at det faktisk er gået ganske godt. Nu er der mulighed for at træffe egne beslutninger, og selv bestemme hvilke brands der skal repræsenteres i butikken. Dette giver den frihed der er nødvendig for, at en butik som min kan udvikle sig, og tilbyde det som kunderne efterspørger, fortsætter Hanne. Det er utrolig vigtigt at lytte til sine kunder og deres ønsker og behov, og at man ikke bare er som alle de andre.

Butikkens beliggenhed var meget vigtig da Hanne etablerede sig og skulle finde lokaler til butikken. Der var rigtig mange tilbud i de områder, hvor alle de store kædebutikker var, men jeg følte ikke at sjælen fulgte med, og min mavefornemmelse sagde, at vi skulle ligge mere centralt. Da jeg så lokalerne på Lundingsgade var jeg ikke i tvivl, her skulle min butik ligge. For enden af Lundingsgade og ud til torvet mod Frederiks Allé fik vi den eksponering vi ønskede, og som en ekstra gevinst var vores nye navn ”LYSTORVET” en selvfølgelighed.

LYSTORVET er en specialbutik, med en rigtig god beliggenhed og med rigtig mange lækre og spændende lamper. Her er service ikke et ukendt begreb, og som Hanne hurtigt bemærker, tilbyder vores butik hele pakken, ”fra idé til færdig montering”. Dette kan lade sig gøre da LYSTORVET har egen elektriker ansat med stor erfaring i ophængning og montering af lamper. Samtidig sørger han for at den rigtige lyskilde monteres og sidst men ikke mindst bortskaffelse af emballage. Denne service har vi utrolig stor succes med, da vi ofte ser, at selve monteringen af lamper kan være et stort problem for mange, fortsætter Hanne.

Mange føler at belysning er svært, og at det er vanskeligt at sammensætte og placere lamper i hjemmet, derfor er det meget vigtigt at personalet kan vejlede kunderne, fortæller Hanne Purup, imens hun viser rundt i butikken. Det er vigtigt at få en dialog omkring lampernes brug og placering, således at vi kan gøre valget nemmere for vores kunder. Specielt ser vi en stor opgave i at vejlede omkring lyskilder, fordi LED lyskilder er blevet utroligt populære, og deres markedsandel er efterhånden meget stor. Men det er vigtigt at de anvendes rigtigt, og her er personalets vejledning meget vigtigt.

Butikken har egen hjemmeside med en integreret webshop, hvor der er mulighed for at handle en lang række af de lamper som også kan ses i butikken. Selv om alle medier er fyldt med alverdens lovprisninger om de himmelstormende omsætningstal for e-handel, er det ikke den erfaring Hanne har med sin webshop. Rigtig mange søger information på nettet om de produkter de har i tankerne, og mange har også søgt på vores hjemmeside, men de vil alligevel gerne se lampen i butikken før de beslutter sig. Derfor er det min klare opfattelse at hjemmesiden ikke kan undværes, da den er informationskilden for vores fysiske butik.

Hvad fremtiden byder ved Hanne ikke, men en ting er dog sikker, jeg skal ikke hvile på laurbærrene. Butikken skal hele tiden udvikles med nye leverandører. Kunderne skal kunne se at der er gang i butikken, og at der er nyt når de besøger os igen. Jeg er i den heldige situation at have butik i en storby, hvor kunderne ikke er bange for at prøve noget nyt og eksperimenterende, netop derfor vil jeg utrolig gerne kunne indfri kundernes forventninger.Hanne Purup, indehaver
Lundingsgade 1
8000 Aarhus C

Telefon: 8618 3737
Email: hanne@lystorvet.dk


Link til Dansk Belysning